استفاده از فناوری های اطلاعاتی در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است و به موازات آن سازمانها وموسسات متعددی اقدام به طراحی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری نموده اند . شبکه های کامپیوتری میبایست با توجه به شرایط و سیاستهای هر سازمان و کاربر های انها ، طراحی و پیاده سازی گردد . شبکه های کامپیوتری زیرساخت لازم برای استفاده از منابع فیزیکی و منطقی را در هر سازمان فراهم می آورند . بدیهی است که در صو رتیکه زیر ساخت فوق به درستی طراحی نگردد ، در زمان پیاده سازی و بهره برداری با مشکلات فراوانی روبرو شده و میبایست هزینه های زیادی به منظور نگهداری و تطبیق آن با خواسته های مورد نظر (جدید) صرف گردد .
این شبکه ها با رعایت اصول فنی نظیر امنیت (Security) ، حفاظت باالی فیزیکی و منطقی (Logical & Physical Protection) ، توانایی انتقال دیتا (Data Transfer) در حجم زیاد با در نظر گرفتن اولویت بندی تخصیص پهنای باند (Bandwidth Alloction Priority) و سرعت مطلوب ، قابلیت توسعه پذیری (Scalability) ، پایداری (Stability) قابلیت اطمینان (Reliability) بالا و کنترل مانیتورینگ (Contorol & Monitoring) قدرتمند با در نظر گرفتن پارامترهای مدیریت خطا (Fault Management) و مدیریت تنظیم (Configuration Management) وآینده نگری طراحی و اجرا می گردد .
پیاده سازی هر شبکه کامپیوتری به مراحل مختلفی ذتقسیم میگردد که ذیلا بهآنها اشاره می شود .
1. مرحله شناخت و امکان سنجی
2. مرحله طراحی
3. مرحله اجرا
طراحی شبکه های Lan به دو بخش کلی Passive و Active تقسیم میگردد وهر یک شامل طراحی مفهومی ، طراحی پایه و طراحی تفضیلی میباشد .
طراحی مفهومی : مشخص نمودن تعریف و اهداف کلان پروژه با توجه به گزارش مرحله شناخت و امکان سنجی
طراحی پایه : ارایه راه حلهای منسب ، تعیین محدوده کار و براورد اولیه و مقایسه راه حلها و انتخاب بهترین راه حل.
طراحی تفضیلی : تهیه و طرح اجرایی هر ساختمان ، ارایه زمانبندی نصب و اجرا ، تهیه فهرست کلیه تجهیزات مورد نیاز(LOM)
|